Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Afspraak maken

NIEUWS

Echo-onderzoek bij spier/peesproblematiek

Sinds kort beschikt onze praktijk over zeer precieze echo-apparatuur. Hiermee kunnen wij afwijkingen in spieren en pezen opsporen en in beeld brengen. Hierdoor is het mogelijk om tot een completere diagnose te komen en een meer accurate behandeling in te zetten.

Bij de volgende klachten kan de fysiotherapeut besluiten echografie in te zetten:

  • een spierblessure.
  • een peesblessure (bijvoorbeeld bij een gescheurde pees of bij een verkalking).
  • een slijmbeursontsteking.
  • verrekking of scheuring van gewrichtskapsel of banden.

 

Fysiotherapeut en Manueeltherapeut Rolf Groen demonstreert nieuwe echo-apparatuur

Nationale whiplash dag zaterdag 7 november

Elke dag vinden er ongevallen plaats waarbij mensen nekletsel oplopen. Vaak gebeurt dat in het verkeer bij zogenaamde kop-staart-botsingen, maar ook eenvoudige valpartijen in huis kunnen blessures opleveren met chronische pijnklachten als gevolg. In Nederland betreft het jaarlijks 15.000-20.000 slachtoffers waardoor het van maatschappelijk belang is om meer inzicht en begrip te vormen rondom dit issue: het leven na een whiplash. Vandaar dat wij als Fysiowantveld daar een beetje bij stil staan. Heb je vragen of wil je meer informatie over whiplash? Neem dan met ons contact op.

De Whiplash Stichting zoekt een nieuw bestuur om de werkzaamheden voort te zetten. Lukt dat niet dan dreigt opheffing van dit belangrijke instituut. Wil je de whiplash stichting delen/liken?

https://www.facebook.com/Whiplash-Stichting-Nederland-242461715853039

18 maart 2020 – Wandelen is bij veel gezondheidsproblemen de beste oplossing

 

Wandelen is bij veel gezondheidsproblemen de beste oplossing. Vanuit de fysiotherapiepraktijk Wantveld is er vanaf 3 juni mogelijkheid om dit elke woensdag om 13:00 te kunnen doen samen met een fysiotherapeut.

De regels zijn simpel: wie mee wil komt op tijd en meld zich bij de fysiobalie. Wie niet mee wil komt niet. Een kleine 30 min kunnen wandelen is wel een voorwaarde. Graag zien we je bij de Fysiowantveld wandelgroep!!

6 maart 2020 – Renovatie vloer oefenzaal

Afgelopen vrijdag zijn drie vloerspecialisten van de firma Bruijnzeel aan de slag gegaan met de renovatie van de beukenhoutenvloer in de oefenzaal.

Het was logistiek een enorme klus om de zaal vrij te maken van alle trainingsapparatuur, maar het is allemaal gelukt!

In drie dagen tijd werd de vloer een aantal keren grondig geschuurd en kreeg drie nieuwe laklagen. De vloer is weer als nieuw. Verder kreeg één van de wanden een nieuwe kleur (groen) uit het kleurenpalet dat gekozen is voor het verder renoveren van de praktijk het komende jaar.

Na het opnieuw inrichten van de oefenzaal maandagochtend was alles ‘s middags weer vol in bedrijf.

1 januari 2020 – Verkoop Revanu Amsterdam

Per 1 januari 2020 heeft de maatschap de satellietvestiging Revanu in Amsterdam verkocht. Rolf Groen is per die datum weer full time werkzaam op het Wantveld.