Revalidatie & Re-integratie

REVALIDATIE & RE-INTEGRATIE

Wantveld Fysiotherapie levert ook revalidatie- en re-integratieprogramma’s. Hiervoor werken wij samen met twee organisaties: Revacare en Belife.

Revacare

Medisch specialistische kwaliteitszorg, voor iedereen snel en eenvoudig bereikbaar
Deskundige en intensieve begeleiding door een revalidatiearts, geen wachttijden, mogelijkheden om snel radiodiagnostisch onderzoek aan te vragen zoals rontgenfoto’s, CT-scan, MRI-scan en botscans; slechts enkele voordelen die Revacare je biedt. Door onze nauwe samenwerking vanuit onze locaties met omliggende ziekenhuizen, revalidatiecentra, verzekeringsartsen en bedrijfsartsen bieden wij toegankelijke en effectieve medisch-specialistische zorg.

Revacare verzorgt samen met FysioWantveld poliklinische revalidatieprogramma’s. De programma’s zijn altijd multidisciplinair en speciaal voor mensen met chronische klachten. Het revalidatieprogramma heeft ten doel om beter te leren omgaan met pijn en de beperkingen, waardoor de kwaliteit van het leven verbetert.

Revalidate team

Het revalidatie team bestaat uit:
– revalidatiearts
– psycholoog
– fysiotherapeut
– ergotherapeut
– maatschappelijk werkster
– haptotherapeut

Vergoeding / aanmelding

De poliklinische revalidatieprogramma’s worden vergoed uit het basispakket van je zorgverzekering. Om aan deze programma’s deel te kunnen nemen is wel een verwijzing via de huisarts of medisch specialist nodig.
Meer informatie vind je op  www.revacare.org

Belife

Ons centrum maakt deel uit van een netwerk van totaal 140 centra. Belife is het grootste landelijke re-integratiebedrijf op het gebied van fysieke en werkgerelateerde klachten.
De re-integratieprogramma’s van Belife zijn gericht op het effectief terugdringen en beheersen van verzuim, het optimaliseren van inzetbaarheid van werknemers.
De arbeidstherapeut zal naast hands-on behandelingen je adviseren met betrekking tot je werkplek en begeleiden bij fysieke trainingsprogramma’s.

Als jouw bedrijf of instelling (zoals bijvoorbeeld de Gemeente) een contract heeft gesloten met Belife dan kom je in aanmerking voor het volgen van één van de programma’s bij BelifeWantveld.

Meer informatie vindt je op www.belife.nl.