Impulse IQ Behandeling

Impulse IQ Meting

De IIQ is een pistoolvormig instrument, ontwikkeld in de VS, dat helpt bij het nauwkeurig toedienen van mechanische pulsen op de individuele wervels van de wervelkolom. Het wordt ook wel omschreven als een ‘mechanical manipulator assisted instrument’. Door een bewegingssensor in de holster van het apparaat wordt gemeten hoeveel kracht moet worden uitgeoefend op de afzonderlijke wervels. Hierdoor wordt iedere wervel met een op maat aangemeten druk en bewegingssnelheid gemobiliseerd. De behandeling is volstrekt veilig en nagenoeg pijnloos.

Het apparaat wordt met name gebruikt als hulpmiddel en dient als ondersteuning in manuele verrichtingen bij patiënten met nek- en rugklachten. Door deze vorm van geassisteerde manipulatietherapie kan een patiënt op een minder belastende manier behandeld worden, zelfs patiënten met artrose en ernstige osteoporose (botontkalking).

Fysio Wantveld

Maak een afspraak

Bij FysioWantveld staan we voor je klaar in ons mooie Gezondheidscentrum in Noordwijk aan zee. In ons centrum beiden we diverse diensten aan zoals algemene fysiotherapie, echo-onderzoek en shockwave, manuele therapie en revalidatie. Plan een intakegesprek in bij één van de fysiotherapeuten van het team om te ontdekken wat we voor je kunnen betekenen.

Neem contact op

ma – do 08:00 – 19:00
vrij – 08:00 – 18:00
zat – 08:00 – 12:30

Vragen? Stuur ons een berichtje.