Schoudertherapie

Schoudertherapie

Schouderrevalidatie omvat alle behandelingen van klachten en blessures aan de schoudergordel of revalidatie na een operatie aan de schouder. Orthopeden voeren steeds vaker kijkoperaties uit bij chronische schouderklachten. Ook zijn de mogelijkheden voor het plaatsen van een schouderprothese bij ernstige artrose van het schoudergewricht sterk verbeterd. Onze schouderfysiotherapeut helpt je bij het herstel zodat je weer spoedig de arm pijnvrij kunt bewegen. Gerichte oefentherapie zal een belangrijk onderdeel vormen van de behandelaanpak.

Bij schouderklachten ervaar je pijn rond het schoudergewricht in rust of bij bewegen van de bovenarm, elleboog of hand. Vaak straalt de pijn uit naar de schouderbladen, de nek, de bovenarm, onderarm of vingers. De klachten kunnen zodanig zijn dat je dagelijkse bezigheden, werkzaamheden en sportbeoefening belemmerd worden. Ook ‘snachts kan de pijn heel hinderlijk zijn.

Schouderklachten kunnen plotseling ontstaan, bijvoorbeeld na een valpartij, of zich geleidelijk ontwikkelen. Vooral eenzijdig bewegen of veelvuldig herhaalde bewegingen kunnen letsels aan kraakbeen en pezen geven met pijn tot gevolg. Onderzoek in onze praktijk door middel van echografie kan hier duidelijkheid in geven. Vooral peesblessures kunnen effectief behandeld worden met de Shockwave-apparatuur waar wij in onze praktijk de beschikking over hebben.

Fysio Wantveld

Bij welke problemen kan de schouder-fysiotherapeut je helpen?

Pijn- en mobiliteitsproblemen na ontslag uit het ziekenhuis.

Verminderde mogelijkheden tot zelfverzorging bij artrose van een of beide schouders.

Chronische schouderpijn bij peesblessures, zoals littekenweefsel of verkalkingen

Frozen Shoulder (pijnlijk en stijf schoudergewricht)

Instabiliteitsklachten van de schouder na een luxatie (arm uit de kom)

Pees- en slijmbeursontstekingen.

Maak een afspraak

Bij FysioWantveld staan we voor je klaar in ons mooie Gezondheidscentrum in Noordwijk aan zee. In ons centrum beiden we diverse diensten aan zoals algemene fysiotherapie, echo-onderzoek en shockwave, manuele therapie en revalidatie. Plan een intakegesprek in bij één van de fysiotherapeuten van het team om te ontdekken wat we voor je kunnen betekenen.

Neem contact op

ma – do 08:00 – 19:00
vrij – 08:00 – 18:00
zat – 08:00 – 12:30

Vragen? Stuur ons een berichtje.