Traumarevalidatie

Revalidatie

Het algemene doel van de revalidatie na verwijzing door de afdeling Traumatologie van het LUMC en is dat je weer zo goed mogelijk functioneert in het dagelijks leven, op het werk en ook op sportgebied. Bij de revalidatie richten we ons vooral op de gevolgen van het letsel en de eventuele operatie die je hebt ondergaan. De therapie wordt zonodig breed ingestoken. Met behulp van de revalidatie kun je uiteindelijk je oude leven weer oppakken of je leert om te gaan met de beperkingen van het bewegingsapparaat. Revalideren kan ook betekenen dat je sneller herstelt, bijvoorbeeld na een operatieve fixatie van een botbreuk.

FysioWantveld is aangesloten bij het Trauma Netwerk Leiden. Binnen dit netwerk zijn fysiotherapeuten werkzaam die extra expertise hebben op het gebied van behandelingen na een fysiek trauma. Het kan hierbij gaan om een kneuzing tot zeer ernstig letsel zoals een gecompliceerde fractuur. De letsels kunnen door de trauma chirurgen van het LUMC conservatief behandeld zijn, bijvoorbeeld door middel van een immobilisatie of operatief. Revalidatie in aansluiting op het ontslag uit het ziekenhuis is essentieel om uiteindelijk weer goed te kunnen functioneren in het dagelijks leven. Bij complicaties of stagnatie in het herstel hebben we maandelijks overleg met de chirurgen van het LUMC

Fysio Wantveld

Bij welke problemen kan de trauma-fysiotherapeut je helpen?

Pijn- en mobiliteitsproblemen na ontslag uit het ziekenhuis.

Stijfheid en zwakte van één of meer ledematen

Gebruik van loophulpmiddelen

Fysio Wantveld

Maak een afspraak

Bij FysioWantveld staan we voor je klaar in ons mooie Gezondheidscentrum in Noordwijk aan zee. In ons centrum beiden we diverse diensten aan zoals algemene fysiotherapie, echo-onderzoek en shockwave, manuele therapie en revalidatie. Plan een intakegesprek in bij één van de fysiotherapeuten van het team om te ontdekken wat we voor je kunnen betekenen.

Neem contact op

ma – do 08:00 – 19:00
vrij – 08:00 – 18:00
zat – 08:00 – 12:30

Vragen? Stuur ons een berichtje.